"Топлофикация Русе" ще подменя топлопроводи през следващите 3 години

0
През 2021 година е предвидена реконструкция на участък от около 70 метра от магистрален топлопровод на ул."Чипровци"
През 2021 година е предвидена реконструкция на участък от около 70 метра от магистрален топлопровод на ул."Чипровци" Снимка: БГНЕС / архив

През 2021 година е предвидена реконструкция на участък от около 70 метра от магистрален топлопровод на ул."Чипровци"

Съгласно „Националната рамка за инвестиции за периода 2021-2023 година“ "Топлофикация Русе" е предвидила сериозен план за подмяна на участъци от топлопреносната мрежа“, каза изпълнителният директор инж. Севдалин Желев.

Инж. Желев каза, че за 2021 година е предвидена реконструкция на участък от около 70 метра от магистрален топлопровод на ул."Чипровци" в жк Родина. Проектът вече е изготвен и е в етап на съгласуване от останалите оператори на подземни комуникации.

В момента сме в етап на изготвяне на идеен проект за реконструкция на участък от 25 метра от магистрален топлопровод на северна магистрала в центъра на града, който според плана трябва да се реализира през 2022 година. За същата година предвиждаме и реконструкция на около 300 метра разпределителен тръбопровод, минаващ под ул. "Сан Стефано" в жк "Възраждане". За намерението има изготвен проект от 2012 година. Очакваме да бъде презаверен и съгласуван повторно.“ каза инж. Желев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари