"Топлофикация“ пуска поетапно парното в Русе от 18 октомври

3
"Необходимо е клиентите още сега да отворят напълно радиаторните вентили на всички отоплителни тела докато се затоплят нормално. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и сградната инсталация, и по-качествено отопление след старта на отоплителния сезон.", напомниха от дружеството
"Необходимо е клиентите още сега да отворят напълно радиаторните вентили на всички отоплителни тела докато се затоплят нормално. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и сградната инсталация, и по-качествено отопление след старта на отоплителния сезон.", напомниха от дружеството Снимка: БГНЕС / Архив

„Топлофикация Русе“ ще започне поетапно пускане на отоплението считано от 18 октомври, тъй като са налице условията три последователни дни със средно денонощна температура под 12°C и прогноза за трайно застудяване, съобщиха от дружеството

От топлофикационното предприятие призовават клиентите си да приключат всички ремонти по вътрешните отоплителни инсталации и да ги запълнят. "В случай на продължаващ ремонт, клиентите трябва да ни информират по телефон. Централното отопление няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, поради продължаващи ремонти. Това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил", обясняват от топлофикационното дружество.

От "Топлофикация Русе" отново напомнят на потребителите да проверят индивидуалните уреди в домовете. В случай на изгаснал дисплей, те трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма за дялово разпределение.

"Необходимо е клиентите още сега да отворят напълно радиаторните вентили на всички отоплителни тела докато се затоплят нормално. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и сградната инсталация, и по-качествено отопление след старта на отоплителния сезон.", напомниха от дружеството.

Поетапно ще бъде включено отоплението в детските градини, училищата, здравните заведения и след това жилищните и административни сгради. Клиентите могат да поискат предсрочно пускане на отоплението. За целта е необходимо да предоставят в топлофикация заявление и протокол с решение от Общото събрание на етажната собственост.  За самостоятелни сгради (детските градини, училищата, здравните заведения) е необходимо заявление от съответното учреждение.

От централата поясниха, че към днешна дата не са получавали молба за предсрочно включване на отоплението е отделни жилищни сгради.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари