Топ 10 на най-красивите градове в България

26
Македонска медия посвети статия на най-хубавите градове в страната ни
Македонска медия посвети статия на най-хубавите градове в страната ни

Русе е на 10 място в класацията на Press 24​.

Mакедонската електронна медия Press 24 посвети статия на „най-хубавите градове“ в страната ни.

Има хора, които използват всяко свободно време за разходка до някои от световните туристически дестинации. Някои се наслаждават на морето или езерото, други обичат естествената красота на планината, други са очаровани от уникалните архитектури, предлагани от градове с вековни традиции. Такива интересни места за разходка се предлагат от съседна България.

Градове, в които можете да се насладите на морето, градовете, където можете да карате ски или през пролетта да заредите батериите с флората и фауната, предлагани от планината, или да разглеждате уникалните замъци и вековни къщи, които най-често имат на север в България.

По-долу можете да видите десетте най-красиви града в България, може би следващия път, когато искате да разгледате, ще отидете в някои от тези градове:

1. Пловдив е най-предпочитаният за посещение от чуждестранни туристи. Градът е уникален благодарение на архитектурните си съкровища, ресторантите и модерната пешеходна зона.

2. София е столица на България от 1879 година. Двумилионен град, който предлагат големи възможности за забавление. Изключително привлекателна за туристите поради ниските цени, които се предлагат в сравнение с други европейски метрополиси.

3. Велико Търново е старата столица на България. Този град е особено привлекателен за българите, но и за чуждестранните туристи. Градът има автентична архитектура, която го прави привлекателен за туристите.

4. Варна се нарича още и морската столица на България. През летния сезон този град има хиляди туристи, както местни, така и голям брой посетители от цял свят. Варна има голямо икономическо и културно значение за Република България.

5. Бургас - този град е като магнит за чуждестранни туристи. Това вероятно се дължи на положителния дух, който има града. Но и новооткритата туристическа дестинация в Бургас, остров Анастасия допринася за присъствието на голям брой туристи.

6. Несебър - градът е разположен на брега на Черно море. И е под закрилата на ЮНЕСКО.

7. Созопол - този град е наследник на гръцката колония Аполония и заедно с Несебър са едни от най-старите български градове. Със своето историческо и културно минало, със запазената си архитектура от XVIII и XIX век и с красивите си плажове, Созопол привлича туристи от цял свят.

8. Балчик - един много впечатляващ и романтичен град. Особено известен с дворцовия комплекс, построен за лятна резиденция на румънската кралица Мария. Създаден е от академик Даки Йорданов и е известен като Ботаническата градина.

9. Казанлък - градът е световно известен с тракийските си гробници от IV до III в. Пр. Хр. Единствените стенописи са едни от най-устойчивите, останали от древни времена. Казанлък е известен и с фестивала на розите си, по време на който туристите в града се удвояват.

10. Русе - този град се нарича още „Малката Виена" заради красивата си архитектура и сградите, проектирани от италиански, австрийски, немски и български архитекти".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари