Томислав Дончев: Събираме пари от данъците на всички, а ремонтираме апартаментите на малцина

0
Пациентите са стабилни и се възстановяват след трансплантацията
Пациентите са стабилни и се възстановяват след трансплантацията

Вицепремиерът Томислав Дончев призна, че с парите на всички в държавата се санират жилищата на малцина чрез гордостта на ГЕРБ - Националната програма за енергийна ефективност.

"Събираме пари от данъците на всички, а ремонтираме апартаментите и блоковете на малцина. Имаме подобни планове да продължим, но по друг начин", заяви Дончев.

"От догодина се възстановява програмата за саниране, сега търсят модел", заяви премиерът Бойко Борисов в Пазарджик, където откри разширението на завод "Костал" за компоненти за автомобилната индустрия.

Повече безплатно саниране на жилищни сгради няма да има. Следващата порция обновени частни домове ще бъде с финансово участие на живеещите в блока. Това стана ясно още през миналата година от съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Ден по-рано бе съобщено, че контролът при санирането на жилищни сгради по националната програма се затяга. Това се случи близо три години след тръгването на програмата и след подписването на договори за около 2 млрд. лв. Затягането на контрола бе обосновано с редица случаи на некачествени обекти: паднала изолация поради липса на дюбели при по-силен вятър, наводняване на апартаменти заради разкриване на покрива, недовършена работа и т.н.

Финансирането по програмата е замразено от края на 2016 г. Финансирането за 2 млрд. лв. е за подписани договори с 2022 сгради. Договорите бяха сключени още по време на втория мандат на премиера Бойко Борисов.

През миналия месец стана известно, че досега са обновени общо 1669 многофамилни жилищни сгради.

Източник: вестник Дума
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари