Томислав Дончев: Рано е да се каже кой ще е кандидат на ГЕРБ за президент

0
Листите на ГЕРБ за парламентарните избори ще станат известни скоро, заяви вицепремиерът
Листите на ГЕРБ за парламентарните избори ще станат известни скоро, заяви вицепремиерът Снимка: БГНЕС

Листите на ГЕРБ за парламентарните избори ще станат известни скоро

Рано е да се каже кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Той определи като странен анонса на Румен Радев за президент 9 месеца преди изборите.„Маневра в сложните отношения между президентството и БСП“, заяви Дончев по бТВ.

Вицепремиерът заяви, че е „много рано да се каже кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент, нашата тема са парламентарните избори“. „Имаме достатъчно личности с подкрепа и опит, които да се кандидатират“, каза Дончев и не изключи бъдещият кандидат да бъде и жена. Той припомни, че ГЕРБ имат успешни кандидати жени, като кметът на София Йорданка Фандъкова.

Дончев заяви, че листите на ГЕРБ за парламентарните избори ще станат известни скоро.

Листите на ГЕРБ ги редят членовете на партията. Ще се опитаме да се съобразим със становищата на местните ръководства. Не бих се изненадал да бъда водач на личност. Редно е премиерът Бойко Борисов да бъде водач на листа“, заяви той.

Вицепремиерът не изключи предизборно споразумение със СДС, отрече да са водени разговори за коалиция с „Да, България“. „Да се водят коалиционни разговори без да се е произнесъл суверенът е нелепо. Трудно ми е да си представя партньорство различно от това, което сме имали до момента“, добави той.

Дончев заяви, че не получава бонуси, а раздаването на помощи за засегнатите от коронавируса е ускорено. „Нови 900 млн. в три фонда са предвидени за българския бизнес. Тези пари ще дойдат, когато имаме споразумение с ЕК. Надявам се да имаме споразумение преди изборите, което означава, че парите могат да се ползват от лятото“, каза той.

По отношение на ваксините Дончев заяви, че това е общоевропейски проблем и всички държави от ЕС получават ваксини по-малко от предварително заявените. Попитан как си обяснява, че страната ни е на едно от последните места в Европа по ваксиниране, Дончев каза, че в повечето страни се ваксинира с всички получени ваксини, докато у нас се пази втората доза.

Вицепремиерът подчерта, че причината да изберем ваксината на „АстраЗенека“ не е, че майката на евродепутата Ева Майдел е директор на регионалния клон за България.

Локалните представители на една компания нямат никакво отношение към преговорите, които са водени на европейско ниво“, заяви Дончев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари