Тома Биков: Ресторантьорският бизнес е лесно фалиращ

0
Това ще създаде огромна безработица, която ще бъде по-скъпа и за държавата, и за бюджета
Това ще създаде огромна безработица, която ще бъде по-скъпа и за държавата, и за бюджета Видео: БНТ

Ресторантьорите са най-пострадалите от извънредната ситуация, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

Ние не променяме философията на данъчната политика. Въвеждаме кризисна мярка, която и в самия законопроект е очертана като временна със срок до 2021 г., с цел да се опитаме да спасим колкото се може повече малки и микропредприятия, каквито са ресторантите, които бяха най-пострадалият сектор в тази извънредна ситуация.

На 13 март, когато обявихме извънредното положение, те затвориха буквално за часове. Тези хора бяха заредили стоки, бяха поели ангажименти към дистрибутори. Нямаха никаква възможност да работят, за разлика от други сектори, които работиха – кой повече, кой по-малко, заяви Тома Биков в студиото на БНТ.

Той посочи, че в ресторантьорския бранш работят над 75 хил. души. Този бизнес е лесно фалиращ. Ако той започне да фалира масово, се оформя верига извън тези 75 хил. души – на хора, които работят в дистрибуторски фирми, магазини, откъдето зареждат. Това ще създаде огромна безработица, която ще бъде по-скъпа и за държавата, и за бюджета, обясни Биков.

Той поясни, че разрешаването на кризата сега има стремеж към спасяване на работни места и сектори и да не се позволи България да преживее социална криза, каквато би била предизвикана от голяма безработица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари