Тома Биков: ГЕРБ не подкрепя брутално неграмотния начин, по който бяха изгонени руски дипломати

1
Според него кандидатурата на Асен Василев за премиер блокира възможността ГЕРБ да гласува ново правителство на ПП
Според него кандидатурата на Асен Василев за премиер блокира възможността ГЕРБ да гласува ново правителство на ПП Снимка: БГНЕС / Архив

"ГЕРБ не подкрепя брутално неграмотния начин, по който бяха изгонени руски дипломати. Осъзнаваме, че ако в този момент България отстъпи, ще изпаднем в унизително положение. Затова призовахме правителството в оставка да остане на тази позиция, а след това по дипломатичен път да видим какво да правим. Бяхме поставени в ситуация да преценим коя ще бъде по-малката загуба".

Това каза пред БНР Тома Биков, депутат от ГЕРБ.

Според него кандидатурата на Асен Василев за премиер блокира възможността ГЕРБ да гласува ново правителство на ПП:

"В момента се имитира действие за формиране на правителство в рамките на този парламент. Ако имаше истинско желание, трябваше да има друг подход, който да позволи дори временно правителство. С антикризисна програма щяха да дадат по-голяма възможност за маневриране. Нашите 59 депутати ще гласуват против".

В предаването "Неделя 150" Биков подчерта, че какво ще се случи с третия мандат - е задача с много неизвестни:

"Част от формулата се задава от президента. Нямам обаче очаквания заради ниската политическа интелигентност в парламента... Може би е по-добре да отидем на предсрочни избори, за да не се превърнем в абсурдно общество. Когато в коалицията не могат да се разберат за нещо, прехвърлят отговорността на опозицията. Единствената точка на съгласие при тях е, че искат да имат министри, но които да не носят отговорност".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Мунчо
    Типично за Тиквомир и ибрикчиите му.
  • 1
    1
    Само преди два дни, на 1-и...
    Борисов: Имат пълната ни подкрепа за оттеглянето на руските дипломати! "Днес ние трябва да избираме дали да подкрепим тези действия на правителството. Аз винаги съм казвал, че гласът на народа е глас Божи. Българският народ избра Кирил Петков за премиер и това правителство. Хубаво, лошо, посоката, действията за оттегляне или привеждане в съответствие на нашите и техните дипломати трябва да бъде продължена. Никаква крачка назад не трябва да дава правителството. Има пълната ни подкрепа, защото това значело капитулация, това би значело отказ от суверинитет, а ние не трябва да го правим", категоричен е Борисов.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари