"Тихият" симптом на диабета, който често остава незабелязан

0
Трябва да се консултирате с лекар, ако започнете да отделяте повече урина от обикновено, особено през нощта
Трябва да се консултирате с лекар, ако започнете да отделяте повече урина от обикновено, особено през нощта

Трябва да се консултирате с лекар, ако започнете да отделяте повече урина от обикновено, особено през нощта

Диабетът е сериозно заболяване. Около 90 процента от всички случаи на това заболяване са причинени от диабет тип 2. Задължително е всеки да познава симптомите му.

Трябва да се консултирате с лекар, ако започнете да отделяте повече урина от обикновено, особено през нощта.

Всеки, който се събужда през нощта поне три пъти заради позиви за уриниране може да бъде изложен на риск от това заболяване. Но всяко тяло обаче е различно и някои хора отделят повече урина от други.

Но ако активно намалявате водата и кофеина преди лягане и все още се събуждате заради позиви за уриниране, това може да е скрит симптом на диабет.

Повечето хора уринират четири до седем пъти на ден", споделят от UNC Healthcare, предава Actualno.

Ако се събуждате няколко пъти през нощта, за да отидете до тоалетната, това може да е знак, че бъбреците ви работят извънредно за премахване на излишната захар от кръвта.

Лекарят от Клиниката по диабет и ендокринология на UNC Катрин Бергамо добавя:

Ако уринирате повече от веднъж или два пъти на нощ, опитайте се да не пиете течности след 19:00 часа и не пийте кофеинови напитки след 17:00 часа. Ако все още ставате няколко пъти, за да отидете до тоалетната през нощта, това може да е знак, че се случва нещо друго."

*Важно: Статията не замества консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самодиагностика!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари