Тежка верижна катастрофа на пътя Созопол - Бургас

0
Микробус с 12 пътници се сблъска с две коли, едната пътничка изхвърча със седалката
Микробус с 12 пътници се сблъска с две коли, едната пътничка изхвърча със седалката Видео: NOVA

Отново тежка верижна катастрофа по Южното Черноморие.

Микробус по линията Царево-Бургас с 12 пътници, се удря в два автомобила. Вероятната причина е несъобразена скорост и неспазване на дистанцията.

В натоварения трафик от Созопол към Бургас, водач на автомобил рязко набива спирачки и отбива в банкета, заради повреда, информира NOVA.

Току-що бях спряла. Инцидентът стана за секунди. През това време с висока скорост идваше автомобилът след мен. Видях как колата ме удря и се хванах за волана”, обясни Кристина Кръстева.

Не успяла дори да слезе, за да сложи триъгълник, когато в нея се удря друга кола  „Намалих скоростта, не бях сигурен дали колата се движи или просто кара бавно. Набих спирачки. Имаше голяма дистанция, поне 10-15 метра”, каза водачът на втората кола Росен.

В двете коли се блъска и микробус, който се движи по редовната линия Бургас - Царево. Водачът обяснява, че видял удара между двата автомобила пред себе си и е направил опит да ги заобиколи. 

При удара спяща жена на първия ред в микробуса изхвърчала със седалката, която се откъснала от болтовете „Ударих ръката и крака си. Затворих очи, когато автобусът се удари в двете катастрофирали коли, тъй като беше много неочаквано”, добави пътничката Наталия.

Сериозно ранени при инцидента няма. Поредната катастрофа обаче стана причина за километрични опашки по пътя Созопол - Бургас.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари