Тестват първия паркомат в Русе

2
От общината напомнят, че ще важи и възможността за заплащане чрез есемес
От общината напомнят, че ще важи и възможността за заплащане чрез есемес Видео: Русе Медиа

Първият паркомат в Русе вече е монтиран на пл.“Света Троица“ и влиза в тестови режим

Очаква се да заработи до две седмици, като ще обслужва всички общински зони за платено паркиране в града, информира Русе Медиа

Устройството позволява да се плаща с карта и кеш, като връща ресто. Въвеждат се номерът на превозното средство и периодът, за който ще се ползва паркингът. Касовата бележка според инструкциите на панела трябва да бъде оставена на видно място в автомобила. Данните ще се отразяват и в системата на общината, като при проверка на място на устройствата на служителите ще излиза номерът на автомобила и за колко време е платено.

Макар паркоматът да е на пл.“Света Троица“, плащането няма да важи само за този паркинг, а за всеки един платен паркинг на общината в рамките на времето, което е отразено на касовия бон.

Това е първото от общо 7 устройства от първата обществена поръчка, като ще има още 7 и така Русе ще разполага с 14 паркомата. От общината напомнят, че ще важи и възможността за заплащане чрез есемес.

Паркоматът ще служи и като зарядна станция за електромобили, като ще работи 24 часа, ще бъде под денонощно видеонаблюдение и ще има телефон за връзка при поява на някакъв проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Русенец
    Поредната глупост на община Русе
  • 12
    2
    nnn
    А какво ще правят жълтодрешковците???
  • 15
    1
    Хайде
    Юрош всички на Пенчоматите. Докога ще работят не се знае, важна е шумотевицата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари