Tesla разработи батерии, с които електромобилите могат да изминат 1,6 милиона км без замяна

1
Прототипите на новите батерии вече са произведени и тествани
Прототипите на новите батерии вече са произведени и тествани

Tesla Inc възнамерява да използва тези батерии не само в електромобилите за своите клиенти, но и в електрическите автомобили, които компанията възнамерява да използва като таксита.

Акумулаторните батерии в електромобилите засега се считат за слабо звено. Дори ако акумулаторният блок е конструиран перфектно, неговото технологично време на живот е по-малко от този на самия електромобил.

Електрическите автомобили стават все по-популярни и техните производители усилено работят върху създаването на все по-добри акумулаторни батерии.

Технологичният отдел на Tesla приключва разработването на нов тип акумулаторна батерия, която може да издържи пробег от 1 милион мили или около 1,6 милиона км без да се налага замяна. Tesla Inc възнамерява да използва тези батерии не само в електромобилите за своите клиенти, но и в електрическите автомобили, които компанията възнамерява да използва като таксита. Тази услуга се очаква да стартира следващата година, пише Kladata.com.

По време на събитието Tesla Autonomy Event Илън Мъск заяви, че електромобилите на неговата автомобилна компания са конструирани по такъв начин, че задължително да издържат пробег от 1 милиона мили. Това се отнася както за целия електромобил, така и за неговите компоненти. С изключение на акумулаторните батерии. Сега се налага замяната на някои батерии от акумулаторния блок след изминаването на 300-500 хиляди мили пробег.

Прототипите на новите батерии вече са произведени и тествани. Резултатите показват, че с тях наистина е възможно изминаването на 1 милион мили. Подготвени са прототипи с различни електролити, включително и с такива, които могат да осигурят много бързо зареждане.

Тестовете показаха, че дори и при температура 40°C тези батерии издържат 4000 цикъла на зареждане/разреждане. А с активната система за охлаждане, използвана в електромобилите на Tesla, циклите надхвърлят 6000.

Виждаме, че Tesla постепенно се приближава до изпълнението на няколко от своите планирани цели. Основната от тях е увеличаване на произведените бройки, втората – подобрение качеството на електрическите автомобили и трето – увеличаването на техния пробег без замяна на батериите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари