Теодор Цветков: Най-трудното езеро беше Мандренското в Бургас

0
Имаше много силно течение
Имаше много силно течение Видео: NOVA

26 езера в България ще преплува благотворително Теодор Цветков от Русе.

Целта е да събере средства, с които да подкрепи фондацията на Нана Гладуиш "Една от 8” и жени, диагностицирани с рак на гърдата.

21 от 26 за „Една от 8”  - това не е цифров код, а броят на езерата, които Теодор вече преплува в подкрепа на фондацията на Нана Гладуиш, предава NOVA. Началото на благотворителната кампания младият русенец постави на 31 май. Финалът ще бъде на 22 юни на езерото Липник – близо до родния му град Русе. До тази дата Теодор трябва да преплува още четири водоема.

Той споделя, че никога не знае какви предизвикателства го очакват: „Всяко езеро крие своя риск. Най-трудното беше Мандренското в Бургас, плувах го пет часа и 40 минути. Имаше много силно течение - това го направи толкова трудно, но всяко езеро има своя риск”.

Подкрепят го брат му и един от приятелите му. Заради труднодостъпните места, на които се намират езерата, публиката била малко. Затова пък организацията за преплуването им станала бързо. Институциите отговаряли навреме и застанали зад инициативата.

Благотворителното плуване не е първа кампания да Теодор. През последните две години инициативите му бяха в помощ на дете в нужда и за организация на хора с увреждания.

В края на тази кампания русенецът планира създаването на енциклопедия за езерата в България със съдействието на Министерство на околната среда и водите. Постъпленията от продажбите на изданието също ще бъдат предоставени на фондация „Една от 8“.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари