Температурите падат до -11 градуса

0
Облачен и мъглив четвъртък
Облачен и мъглив четвъртък Снимка: БГНЕС / Архив

През следващото денонощие на много места в равнинната част от страната ще има инверсионна облачност или мъгла.

В часовете около обяд облачността ще се разкъсва и намалява, а видимостта ще се подобрява.

В планинските райони през нощта ще е ясно, утре – слънчево. Почти тихо. Сутринта ще е студено с минимални температури между минус 11° и минус 6°, по Черноморието минус 4° - минус 1°. Максималните ще са предимно между минус 1° и 4°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Анна Дякова.

Атмосферното налягане ще се понижава, но остава е по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 3° до 5°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще слънчево. По билата ще духа умерен север-североизточен вятър. Температурите ще се повишат, максималната на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

През следващите дни до края на седмицата в планините и планинските райони ще бъде слънчево и там бавно ще се затопля. В равнинната част от страната ще има условия за образуване на мъгла или инверсионна облачност, които по Черноморието и на места в Горнотракийската низина ще се задържат по-дълго. Повече слънце ще има след обяд. Сутрин ще е студено с минимални температури в много райони на Северна България - около и под минус 10°, в Южна – между минус 7° и минус 2°. Максималните ще са предимно между 0° и 5°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари