Телескопът "Джеймс Уеб" засне "Стълбовете на сътворението"

0
"Стълбовете на сътворението" се състоят от облаци космически прах и газ, в които се раждат нови звезди
"Стълбовете на сътворението" се състоят от облаци космически прах и газ, в които се раждат нови звезди

Обектът се намира на около 7000 светлинни години от Земята

НАСА разкри най-новите снимки, направени от космическия телескоп "Джеймс Уеб", като показа снимка на изключително подробен пейзаж на Стълбовете на сътворението, където от газ и прах се формират нови звезди, съобщи АП, предава News.bg.

Очаква се новият поглед към Стълбовете на сътворението да помогне на учените да научат повече за това как се формират звездите от тези прашни облаци.

"Стълбовете на сътворението" се състоят от облаци космически прах и газ, в които се раждат нови звезди. Обектът се намира на около 7000 светлинни години от Земята.

Картините им приличат на скали, заради което са наречени така. Те се намират на шест и половина хиляди светлинни години от Земята.

Сцената, показана от НАСА на снимката, е заснета първоначално през 1995 г. от космическия телескоп "Хъбъл" на НАСА.

Камерата за близък инфрачервен диапазон на Уеб (NIRCam) обаче даде възможност да се направят много по-подробни снимки от космоса. Некомпресираната версия на снимките, показващи пейзажа, е достъпна на уебсайта на НАСА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари