Те гласуваха против Референдума за чиста околна среда в Русе

8
Пита се - как стигнаха до убеждението да гласуват против?
Пита се - как стигнаха до убеждението да гласуват против?

Днес ВМРО, АБВ и ГЕРБ се обединиха срещу провеждането на Референдум за чиста околна среда в Община Русе. 

Това стана на заседание на Комисия по култура и религиозни въпроси, която се проведе от 13:30 часа. Същият ден бе изготвено становище на общинската администрация - подписано от кмета Пламен Стоилов, в което се твърди, че въпросите били незаконосъобразни и се предлага да се гласува против провеждането на референдум

Сред общинските съветници от комисията няма нито един юрист, нито някой от тях беше запознат със становището на общината относно законосъобразността. 

Пита се - как стигнаха до убеждението да гласуват против? 

Те сами си го казаха. В залата чухме, че целта на референдума не били въпросите, а да злепоставим съветниците, че нищо не вършат, както и, че в подписката се били подписали хора, които ги мразят.

Втората комисия - Комисията по екология и земеделие, бяха доста по-разумни. Те решиха да се консултират с външни юристи и тогава да дадат становище. Отложиха вземането на решение в извънредно заседание, което ще се проведе в петък, от 10 часа. Това видимо не се хареса на членовете и от ГЕРБ, които настояваха, въпреки, че нищо не разбират от казуса, да се гласува веднага. Явно отлагането провали сценария...

Предложихме на съветниците - да гласуват за провеждане на референдума, а ако прокурорът намери, че е незаконосъобразно - да протестира пред административен съд. Нека съдът да реши! Те обаче не искат! Страхуват се от решението ли?

Бойко Никифоров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари