Тази нощ повдигнаха обвинение на кмета на Несебър

0
Специализираната прокуратура повдигна тази нощ обвинения на независимия кандидат-кмет на Несебър Николай Димитров и още четирима кандидати
Специализираната прокуратура повдигна тази нощ обвинения на независимия кандидат-кмет на Несебър Николай Димитров и още четирима кандидати

Специализираната прокуратура повдигна тази нощ обвинения на независимия кандидат-кмет на Несебър Николай Димитров и още четирима кандидати, всеки момент те ще бъдат транспортирани в София, тъй като им е наложен 72-часов арест, съобщиха източници на "24 часа".

Наложена им е и забрана да напускат страната, съобщи адвокат Петър Атанасов, който представлява Димитров.

Петимата са били привикани в РПУ Несебър малко след 22,30 ч., след като от днес са със свален имунитет по искане на главния прокурор Сотир Цацаров. Освен Димитров с обвинения за организирана престъпна група за купуване на гласове са още кандидатът на "Движение 21" за кмет на Свети Влас Атанас Япаджиев и кандидат-общинските съветници Петър Тодоров и Георги Георгиев от БСП-Тракия и Константин Лефтеров. До този развой на събитията се стигна след като Спецпрокуратурата и ГДБОП проведоха масирана акция в община Несебър на 19 и 20 октомври срещу контролиран вот.

"Това е пряка намеса в изборния резултат. Защо се проверяват определени кандидати? Нямам думи да коментирам в каква държава живеем. Аз винаги печеля изборите със 7000-8000 гласа. Как се купуват толкова много гласове", коментира Николай Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари