Тази къща ще ви накара да се почувствате като във вълшебна приказка

7

Той е истински българин. Обиколил е света и е видял много, но спомените за детството и за дядо му и баба му го връщат трайно в село Петров дол, община Провадия.

Влага не само всичките си пари, но и цялото си сърце и душа в къщата на своите прародители, за да я превърне в „Имението"

И за да я отвори за ценителите на природата, на домашната кухня и уют, на сладките раздумки под асмата и на онази идилия, която могат да оценят само хората, които нямат нищо общо с профила на масовия ол инклузив турист.  

Представяме ви Веселин Владимиров или просто бат Весан – един нетипичен за нашите ширини бизнесмен, който работи като вол от 6 сутринта до 1 през нощта. Цялата си съзидателна енергия той влага в къщата на своите покойни прародители, която е претворил в нещо, което трудно може да се опише с думи, но пък може да се почувства и преживее от пръв поглед. 

Защото „Имението“ в Петров дол не е поредният мегаломански и безсмислен бизнес проект, а кауза, свързана с родова история и национална памет, с детски мечти и автентична българщина, която се долавя навсякъде в пределите на комплекса с красивите каменни огради и сводове. 

Той се намира в центъра на селцето, точно под читалището. Целият район е много интересен и определено има какво да се види. Северно от Петров дол е разположена защитената местност Голямата канара. Преди много години там е текла река, изсякла в скалите интересни меандри и причудливи форми. По-късно уединение в местността са търсили монаси-отшелници, които са създали скалния манастир "Голямата канара", наричан още "Седемте килии". 

Южно от Петров дол се намират и скалните манастири „Свети Георги“ и „Градище“. В близкото село Неофит Рилски пък е изграден прочутият исторически комплекс „Неолитно селище“, а археологическият резерват „Марцианополис“ в Девня е на по-малко от 10 километра. 

„Имението“ е идеално място за пълноценна почивка през цялата година. 

Особено подходящо е за семейства с деца, както и за всички ценители на спокойствието и на природосъобразния начин на живот, които не биха направили компромис с качеството на услугата.  А тя е на най-високо ниво и категорично надминава всички очаквания за почивка на село. 

Комплексът се разпростира върху площ от 4 дка, от които застроена е само една четвърт. Той е построен по авторски архитектурен проект на бизнесмена Веселин Владимиров в имота на покойния му дядо Владимир Жеков. 

Имението“ разполага с 8 стаи с по 3 легла, 8 гаражни клетки, VIP апартамент, уютна къщичка за авантюристи на две нива, каменен апартамент с кухненски бокс и разкошна баня, която ще ви накара да се почувствате като във вълшебна приказка, механа, лятна кухня. 

Наред с всички битови екстри и пасторалната гледка, която предлага комплексът, в огромния му двор ще усетите неподправения дух на селската идилия – с бакърите и ароматните цветя и билки, с овощните дръвчета, герана и хамаците, в които можете да се отдадете на следобеден релакс с любимото ви четиво, с тишината и песента на птичките, които неусетно ще Ви приспят.

А кухнята на „Имението“ е в състояние да Ви накара да пропътувате ежедневно разстоянието от големия град до Петров дол, за да вкусите отново домашните специалитети, които трябва да поръчате предварително. Защото тук понятия като дълбоко замразяване, купешки сосове, растителни масла, аламинути, полуфабрикати и всякакви други бълвочи са непознати. 

Храната се приготвя с много внимание и любов от всички членове на семейството на Веско, но и никой няма да ви се разсърди, ако си донесете яденето и пиенето от вкъщи. Естествено и алкохолът – вино и ракия – е домашно производство, а сладоледът с баклава трябва да се опита задължително.  

И това не е всичко, защото бат Весан е помислил и за онези жители на големите градове, които се чувстват смачкани от забързаното ежедневие, стреса и мръсния въздух. За да усетят моментално ефекта на почивката, домакинът на „Имението“ предлага домашно приготвен еликсир от зелени орехчета и мед, който е мощен имуностимулатор със силен тонизиращ ефект.   

(Телефон за резервации: 0894 381 022 - Къща за гости "Имението" в село Петров дол)

Източник: Devnya News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари