Тази година на ретро парада ще бъдат разказани много истории

1
Нека посетителите да спазват стриктно указанията на стюардите
Нека посетителите да спазват стриктно указанията на стюардите Видео: Русе Медиа

Парад на ретро автомобили ще се проведе в събота в Русе.

Събитието се организира за шеста поредна година, като традиционно на него могат да се видят атрактивни машини от цяла България и съседна Румъния. Очакват се над 60 превозни средства от началото и средата на миналия век.

Парадът на ретро автомобили в Русе е любимо събитие както за участниците, така и за публиката. Колекционери от цялата страна и от Румъния идват, за да представят своите бижута на четири или две колела.

„Тази година на „Ретро парад на автомобилиРусе“ ще бъдат разказани много истории. Истории на стари, красиви ретро автомобили, ще има мотоциклети, ще има бусове, очакваме едно наистина цветно, приятно събитие“, сподели председателят на авто-мото клуб „Русчукъ“ Десислава Василева, предава Русе Медиа.

Парадът ще бъде на ново място – на алея „Перистери“ в Парка на младежта, където ще има и богата съпътстваща програма. Под звуците на ретро рок парчета дамите и децата ще рисуват, а изложби ще разказват за колекции и мода.

Ще представим отново изложбата „Истории по действителни случаи“, която пресъздава развитието на модата в Русе, която изработиха децата от ПГ по облекло м.г. и сами конструираха своите облекла. Те отново ще бъдат при нас, продължаваме тази традиция“, каза още Десислава Василева.

Един от големите колекционери в България – Димитър Георгиев, пък ще покаже сбирката си от пълни довоенни български кутии, като най-старата е от 1904 година. Марките цигари, които притежава, носят имена на български царе, герои от освободителните войни, изгледи от наши градове, карикатури.

По традиция ще се раздават и награди за най-интересните ретро автомобили. Зрителите също ще гласуват за своя фаворит.

„Те трябва да определят кой според тях е най-атрактивният, най-уникалният автомобил и колата, която бъде определена като най-атрактивна според публиката, чрез жребий ще определим човек, който ще може да се повози на нея“, каза изп.директор на общинската фондация „Русе-град на свободния дух“ Елена Минкова.

Парадът на ретро автомобилите в Русе започва в 10 часа, когато ще го открие зам.-кметът по икономика и инвестиции Златомира Стефанова, и ще продължи през целия ден. Награждаването ще бъде в 14 часа.

Заради безопасността и мерките, свързани с коронавируса, организаторите призовават участниците и гостите да спазват указанията, които ще им бъдат дадени от стюардите на събитието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари