Търговци на горива: Може да видим доста приятни цени на колонките скоро

9
Засега на международните пазари е спокойно, казват от бранша
Засега на международните пазари е спокойно, казват от бранша

Засега на международните пазари е спокойно и скоро може да се отрази на колонките, казват от АБТПВПГ

Коалиционните партньори представиха пакет от антикризисни мерки, като една от тях бе свързана с цената на горивото. С 25 стотинки по-малко за литър ще могат да зареждат шофьорите. Предвижда се тази мярка да влезе в сила от 1 юли, като ще важи само за дизела без добавки и за бензин А95, предаде bTV 

Мярката ще бъде ефективна дотолкова, ако може да се даде коректно на всеки един гражданин и да бъдем в същия момент коректни към хората, които предлагат на бензиностанцията тази мярка. Така че ако правителството изчисти всичките въпроси като как ще се получават и как се връщат парите към бензиностанциите, мисля, че мярката е прекрасна“, коментира зам.-председателят на АБТПВПГ Димитър Хаджидимитров.

Според него едното от предложенията за връщането на парите към бензиностанции „наистина е доста безумно, това с фактурите е една голяма загуба на време за отчитането“.

За нас най-добрият вариант е вторият вариант да минава през системата на НАП и на 10 дена да се възстановяват парите“, каза Хаджидимитров.

По думите му засега на пазара на горива е спокойно: „Няма резки покачвания или резки спадания. Дори към днешна дата има едно леко намаляване на цената. Може да видим доста приятни цени на колонките скоро“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Красимир
    Как може на други държавида е по евтин петролът а тук не Спекула ето премер бях във Косово там дизела е 1.96 лв литъра СПЕКУЛА
  • 0
    8
    Тъп pepo
    Ей идиот, първо не всички пишим, второ това дето го правят е пълна гавра, но като те гледам какъв си капацитет, нормално е да се гаврят с такива идиоти като теб. Само се замисли преди няколко месеца как цената на горивото падна в цяла Европа, заради Ковида, само тук не падна като предтекста беше, че горивото е още стара партида купена на по-скъпата цена и че горивото ще падне след месец, е така и не падна, но нищо, важното е такива идиоти като теб да ги пълнят отзад и да питат има ли още...
  • -17
    7
    pepo
    Писалите тук се оплакват от цените на горивата,но кутия цигари е 6-7 лева,а литър бензин 3,20 лева.Значи цигарите им евтини,а бензинът скъп.Докато литър бензин не стигне кутия цигари значи е евтин.Така ,че да не се оплакват.Не съм видял да се оплакват от цените на цигарите,напротив,пушат като комини.
  • 10
    6
    Цветомир
    Пълни глупости,като вдигнат горивото с 70 ст.а уж с 25 да намалят.С тия спекулации повечето бензиностанция да затварят.
  • 13
    5
    Пак той
    Защо правите хората на тъпи.Не всички са.Като се чу за тия 25 стотинки и бавно тихомълком от 3.01 лв за литър дизел през 3-4часа се вдигаше цената.И какъв килипир като пак ще купуваме кажи речи 3 лв.Живея срещу бензиностанция инсаойл и таблото с цените ми е пред очите. Прекрасно видях как се покачва горивото с няколко пъти на ден.Решетието е да се махне акциза,0 25 стотинки отстъпка, минимална печалба за търговците,а не да стават богати да 1 ден,и таван на цените на горивата.Ето ти 2 лв нафта.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари