Търг с барбекю вкусотии събра 4 000 лева за децата на Русе

0

Близо 4 000 лева бяха събрани на провелото се днес девето международно дунавско барбекю, което по традиция се организира от Ротари клуб „Русе – Дунав“.

Символично началото на инициативата бе дадена от заместник областния управител Синан Хебибов и президента на клуба д-р Виктор Маргаритов. В обръщението си към присъстващите Хебибов подчерта ролята на държавата, както и на подобен род организации за осигуряването на нормални условия за културно, социално и икономическо развитие на обществото. „Продължавайте да правите добро! В мое лице и в това на Областна администрация – Русе ще срещнете сериозен партньор, който има волята за реална промяна.“, каза още Хебибов.

Събраните пари ще се използват за продължаване на реализацията на стратегията за подкрепа на децата на Русе. „Ако искаме да постигнем целта си – да живеем в нормална държава, където квалифицираните и интелигентни млади избират да останат и да допринасят за просперитета на България, е необходимо да обърнем по-голямо внимание на бъдещите поколения. Благодаря ви, че не спирате да подпомагате талантите на Русе и България!“, добави още заместник областният управител.

В приятелската надпревара по приготвяне на месо се включиха осем отбора от Русе, Свищов, Силистра и Гюргево. Трескавата подготовка и работа по приготвяне на вкусните гозби бе започнала още в ранните часове на деня, а гостите имаха възможност да опитат всякакви ястия сготвени по уникални и не толкова добре познати рецепти. Сред тях бяха кебап от дива свиня, свински шиш на чеверме, всевъзможни пържоли на скара и много други месни вкусотии. Журито обаче класира всички ястия на първо място. Най-красиво подредените плата бяха разиграни на търг.

Всички присъстващи си тръгнаха с много настроение и с вяра в по-доброто утре. Събитието се проведе при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Припомняме, че през годините ротарианците винаги са се стремели да помагат на обществото. Те са реализирали множество събития в сферата на образованието и здравеопазването. Малка част от тях включват ремонтирането и изграждането на нови физкултурни салони и компютърни кабинети в училища в региона, както и построяването на многофункционална спортна площадка в Българското училище в Кишинев. Последната инициатива бе реализирана със специалната подкрепа на Нина Крушева. Не са малко и акциите в здравеопазването. Сред тях са организирането на скринингови прегледи за рак на простата на различни места в областта, както и дарения на медицинска апаратура и консумативи за най-големите русенски лечебни заведения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари