Танцьорите от „Импулс“ и „Екстрийм“ се представиха отлично на международен фестивал в Букурещ

0

Русенските танцьори се конкурираха с 1072 танца с участници от над 40 танцови студия

Седем първи и едно второ място в различни категории и възрастови групи спечелиха танцьорите на танцово студиоИмпулс“ и мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом Русе, с ръководители Петя Бонева и Вероника Миланова, на провелия се на 18 и 19 март международен конкурс "All styles" в Букурещ. Те участваха в категория "Open dance" и "Contemporary" с изпълнение на два соло танца, три дуета, два групови танца и една формация.

В международния конкурс русенските танцьори се конкурираха с 1072 танца с участници от над 40 танцови студия от Румъния, България, Украйна и Република Молдова. От мажоретен състав „Екстрийм“ участва Дея Иванова със соло, за което взе първо място, а Виктория Андреева от балет „Импулс“ също спечели първо място за своето изпълнение. Йоана Кръстева и Калина Попова, Гергана Ангелова и Кристина Йотова, Виктория Андреева и Калина Димова спечелиха също първи места в категория дует. Във възрастовата категория 13-15 години танцьорите спечелиха две първи места за група и формация, а в 16-24 години се класираха на второ място. Ръководителите Петя Бонева и Вероника Миланова получиха купи и грамоти за хореографията на представените танци. Най-атрактивен и високо оценен беше танцът „Българска шевица“, който спечели журито и аплодисментите на публиката, информираха от Община Русе.

След този грандиозен успех момичетата и ръководителите на танцово студиоИмпулс“ и мажоретен състав „Екстрийм“ са амбицирани да завоюват нови върхове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари