Талибаните увериха, че афганистанците ще могат да пътуват свободно

0
Призоваха всички жени медицински работници в Афганистан да се върнат на работа
Призоваха всички жени медицински работници в Афганистан да се върнат на работа Снимка: Getty Images

Шер Мохамад Абас Станикзай призова образованите афганистанци да се върнат и да помогнат за възстановяването на своята родина

Афганистанците с валидни документи ще могат да пътуват свободно по всяко време, увери високопоставен представител на талибаните, цитиран от Ройтерс и БТА.

В телевизионно обръщение Шер Мохамад Абас Станикзай, заместник-ръководител на политическото бюро на ислямисткото движение, се опита да успокои опасенията на хората в Афганистан, че се планират строги ограничения на свободата на пътуване.

"Афганистанските граници ще бъдат отворени и хората ще могат да по всяко време да влизат и излизат от страната", обяви той в момент, когато хиляди афганистанци се опитват отчаяно да се качат на самолет на летището на Кабул, за да бъдат евакуирани в чужбина.

Станикзай призова образованите афганистанци да се върнат и да помогнат за възстановяването на своята родина. Той спомена изрично лекарите, инженерите и учителите.

Талибаните междувременно призоваха всички жени медицински работници в Афганистан да се върнат на работа, предаде Ройтерс, като се позова на техния говорител Забиула Муджахид.

"Те няма да срещат пречки от страна на Ислямското емирство (както ислямисткото движение нарича своя режим в страната) да изпълняват своите задължение", увери той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари