Така изглежда кабинет във Варненския Тубдиспансер

1
Кабинетът по БЦЖ  изглежда потресаващо зле, с олющени стени, мизерни подове и падаща мазилка
Кабинетът по БЦЖ изглежда потресаващо зле, с олющени стени, мизерни подове и падаща мазилка Снимка: #СоциалнаМрежа

 #СоциалнаМрежа - движение за обединение на българите в интернет, за солидарност, равенство, справедливост публикува снимка на кабинета по БЦЖ във варненската белодробна болница

От кадъра се вижда, че стаята изглежда потресаващо зле, с олющени стени, мизерни подове и падаща мазилка. Ето какво пишат авторите на снимката в своята публикация: 

"Диспансерът за белодробни заболявания/Тубдиспансера във Варна. Стаята, в която се правят проби-манту и се поставя БЦЖ ваксина на бебета, деца и възрастни. Здравната ни система е в будна кома, поради некомпетентно управление, корупция, липса на реформи и още, и още! От страна с безплатно здравеопазване, позитивен демографски растеж и висока продължителност на живота се превърнахме в бананова република, арена на икономическа и демографска катастрофа. Директор на болница взима 50 000 лева месечна заплата, а пациентите мизерстват. За храната и битовите условия не ни се коментира. За плащането на телевизия от болните, също. Реформа на социална, здравна, пенсионна система е приоритет, който не търпи отлагане."

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари