Тайбе Юсеин: Не вярвам някога да забравя това изживяване!

0
Брат ми си пожела медал от Токио, за него е, сподели бронзовата медалистка
Брат ми си пожела медал от Токио, за него е, сподели бронзовата медалистка Видео: bTV

"Брат ми си пожела медал от Токио, за него е", сподели бронзовата медалистка

Бронзовата медалистка в кат. до 62 кг на олимпийските игри в Токио Тайбе Юсеин говори пред bTV след постигнатото. Националката по борба сподели, че отличието е за брат ѝ, който си го е пожелал на рождения си ден.

Пътят на Тайбе към медала в Страната на изгряващото слънце бе осеян с трудности - от тежката контузия в коляното до смъртта на баща ѝ Мустафа, който не пропускаше битките на дъщеря си и винаги беше близо до нея.

"Помня всичко и не вярвам някога да го забравя това изживяване. По-скоро бях подготвена за дълга битка, но това е добре дошло, което стана... Ще запомня самото преживяване - да съм сред най-добрите спортисти в света и да мога да кажа, че съм един от тях. Това е много готино!", каза Тайбе, която помете за 56 секунди рускинята Любов Овчарова в мача за бронза.

"Този медал е плод на целия ми труд през всичките тези години, които минаха в залата. Мисля, че за това е всичко. Брат ми имаше рожден ден скоро и си пожела медал от Токио, така че той е за него!"

"Това винаги ми е давало и ще продължава да ми дава сили да се боря!", отговори Юсеин на въпрос за загубата на баща ѝ Мустафа, който почина в началото на април.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари