СЗО удължи глобалната извънредна ситуация заради коронавируса

0
Тедрос Аданом Гебрейесус заяви, че светът "сега несъмнено се намира в доста по-добра ситуация"
Тедрос Аданом Гебрейесус заяви, че светът "сега несъмнено се намира в доста по-добра ситуация" Снимка: БГНЕС

Тедрос Аданом Гебрейесус заяви, че светът "сега несъмнено се намира в доста по-добра ситуация"

Световната здравна организация (СЗО) продължи действието на глобалната извънредна ситуация заради коронавируса, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

На годишното заседание на Изпълнителния съвет на СЗО нейният генерален директор Тедрос Аданом Гебрейесус заяви, че светът "сега несъмнено се намира в доста по-добра ситуация", отколкото преди година, когато разпространението на силно заразния вариант Омикрон на вируса беше в своя пик.

Той предупреди, че за последните осем седмици най-малко 170 000 души по света са починали от коронавируса.

Ръководителят на СЗО призова за пълна ваксинация на рисковите групи, увеличаване на тестването и по-ранно използване на противовирусните препарати. Тедрос апелира и за разширяване на лабораторните мрежи и за борба с "дезинформацията" за пандемията.

"Продължаваме да се надяваме, че до догодина светът ще съумее да сведе до минимум хоспитализациите и смъртността от ковид", каза той.

Тедрос направи изказването си след като малко преди това СЗО огласи заключенията от доклада за пандемията на своя Комитет за извънредните ситуации, според който по света са поставени около 13,1 млрд. дози ваксина срещу КОВИД-19, отбелязва АП. В изнесените данни се допълва, че близо 90 на сто от медиците в световен мащаб са имунизирани, а почти 80 процента от хората над 60-годишна възраст са ваксинирани с поне една доза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Мърши€врогейски
    Срещу Урсула фон дер Лайен се води разследване в европейската прокуратура заради договора за 71 милиарда евро с "Пфайзер". Преди няколко дни, депутати от европейския парламент поискаха Урсула фон дер Лайен да се яви публично пред комисията за коронавируса към европарламента и да даде обяснения за договора за т.нар. ваксини, за предварителните преговори по него и за личните си отношения с главния изпълнителен директор на "Пфайзер" Алберт Бурла - защото когато двама души си пишат "есемеси" е едно, но когато единият от тези двама даде на другия 71 милиарда, е друго. Много поздрави на българските умнокрасиви защитници на евроатлантическите ценности. Много поздрави и на телевизионните таласъми, които две години плашиха българския народ с "невижданата ярост" и оплюваха всеки дръзнал да постави под съмнение ефикасността и нуждата от чудотворните препарати на "Пфайзер" и останалите корпорации.
  • 2
    1
    От мен едно голямо:
    Ебал съм ви майката, престъпници!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари