СЗО: Пандемията е далече от своя край

0
"Имаме всички необходими инструменти - в областта на общественото здраве и на медицината, но светът не ги използва добре", каза Тедрос Гебрейесус
"Имаме всички необходими инструменти - в областта на общественото здраве и на медицината, но светът не ги използва добре", каза Тедрос Гебрейесус Снимка: ЕПА / БГНЕС

Директорът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус заяви, че пандемията от коронавирус ще приключи, когато "светът реши да сложи край"

"Това е в нашите ръце, имаме всички необходими инструменти - в областта на общественото здраве и на медицината, но светът не ги използва добре", каза Гебрейесус по време на конференция в Берлин. Той допълни, че с почти 50 хиляди жертви седмично пандемията все още е далече от своя край, предаде БНР.

По данни на официални източници, събирани от "Франс прес", до момента коронавирусът е отнел живота на най-малко 4 942 305 души от началото на появата му през декември 2019 година в Китай.

Най-много са смъртните случаи в САЩ - над 735 хиляди, следват Бразилия с над 600 хиляди и Индия с над 454 хиляди жертви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари