СЗО: Не е ясно колко бустерни дози ще са необходими за защита от COVID

0
Не знаем дали Омикрон води до дълъг Ковид
Не знаем дали Омикрон води до дълъг Ковид Снимка: ЕПА / БГНЕС

Не знаем дали Омикрон води до дълъг Ковид

Към момента не е ясно колко бустерни дози ще са необходими за предпазване от COVID. Световната здравна организация продължава да препоръчва ваксинация срещу продължително боледуване от коронавирус, но все още няма ясни данни за това колко бустерни дози са необходими, за да се предпази тялото от вируса.

Това каза Силви Бранд, директор на СЗО в областта на глобалната готовност за епидемии на брифинг в офиса на ООН в Женева, цитирана от БГНЕС.

"Не знаем дали Омикрон води до дълъг Ковид. Надяваме се, че не, тъй като виждаме по-малко опасни усложнения, отколкото при заразяване с други варианти. Надяваме се, че вирусът е станал по-приспособен към хората“, каза тя.

"Не знаем колко бустерни дози ще са необходими, защото за това няма достатъчно проучвания. Има теоретичен модел, че колкото повече ваксинации се правят в тялото, толкова повече антитела изгражда то. Но към момента не е ясно дали те ще повишат защитата на тялото", каза тя. Според експерта пандемията е динамична и все още не е приключила. Възможни са нови вълни от инфекции, както и поява на нови варианти.

В тази връзка СЗО разглежда три възможни сценария за развитие на ситуацията в света. Първият вариант предполага, че вирусът ще продължи да бъде силно заразен, но по-малко опасен и хората без допълнителни заболявания ще го понасят лесно. Вторият сценарий гласи, че светът ще разработи ефективни ваксини срещу SARS-CoV-2, както стана с обикновения грип. Третият сценарий включва появата на нови варианти, опасни за хората с нисък имунитет, като така светът ще бъде върнат на нивото от 2020 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Stenli
    Лошото е ,че сме прост народ!Не се спазват правилата!Трябва да е всичко задължително за бьлгарина!Сьс закон!Иначе не разбира!
  • 3
    7
    хахахахах
    Какво да внимават, че ганьовците със скъсаните слипове на жълти петна ще им напишете нещо във фейса ли.
  • -20
    6
    На майка ви пу╥ката!
    Ясно e колко бустерни дози ще са необходими – НИТО ЕДНА! КРАЙ! Корона-балонът се спука! Лъжите и принудата лъснаха! Парите за шибаната Еврогейска комисия, СЗО и Big Pharma СЕКНАХА! Сега следва Нюрнбергски процес 2.0! А Урсула ин дъ лайнен, Клаус Швааб, Бил Гей и останалите РОТен-чифутски копелета ще го духат! Да внимава наш Кирчо, че...
  • 2
    5
    Бустер за антиваксъри
    Ето къде се губи бай Ганьо. Зает е да прави фалшиви сертификати и да продава белина за пиене за да прецака Бил Гейтс и световната конспирация.
  • 0
    4
    до 3
    Здрасти, бай ганьо, де се губиш
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари