Светослав Иванов: В България има газ – и на сушата, и в морето

0
Директорът на "Овергаз" уточни, че не говори за шистов газ, но и той е вариант, защото вече има безопасни технологии за добива му
Директорът на "Овергаз" уточни, че не говори за шистов газ, но и той е вариант, защото вече има безопасни технологии за добива му Снимка: bTV

Директорът на "Овергаз" уточни, че не говори за шистов газ, но и той е вариант, защото вече има безопасни технологии за добива му

В България има газ – и на сушата и в морето. Има инвеститори, които са готови да инвестират и да извършват проучвания. Но българското законодателство за получаване на концесия за добив на природен газ е така направено, че на всяка крачка инвеститорите стават жертва на бюрократи и чиновници“.

Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ по bTV Светослав Иванов, изпълнителен директор на „Овергаз“. Той уточни, че не говори за шистов газ, но и той е вариант, защото вече има безопасни технологии за добива му.

По думите му газификацията на 1 млн. български домакинства, което е абсолютно изпълнима задача за българския газов бизнес, ще спести много повече въглероден двуокис, отколкото затварянето на централите в Пернишкия басейн.

В момента около 500 000 българи се отопляват на газ. Парламентът така и не прие компенсация за тях заради увеличената цена на синьото гориво от началото на януари. Това се дължи или на некомпетентност, или на зависимост на българските депутати, коментира шефът на „Овергаз“.

Ние по принцип сме против намесата на държавата на пазара, но по лошото е да не го прави за всички граждани, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари