„Светият дух“ спаси германски шофьор от глоба за превишена скорост

3

„Светият дух“ спаси германски шофьор от глоба за превишена скорост.

От полицията заявиха, че са разбрали знака свише, но и получилият закрила водач трябва да го разбере и в бъдеще да шофира, спазвайки закона.

Камерите за скорост улавят недисциплинирания германец, но на снимката там, където трябва да се види лицето му, за да бъде разпознат, се вижда прелитащ точно в този момент снежнобял гълъб с разперени криле. Птицата скрива самоличността на нарушителя, спестявайки му глоба от 105 евро.

Не без чувство за хумор от полицията в германския град Фирсен пишат на фейсбук страницата си, че намесата на „Светия Дух“ вероятно не е случайност“, визирайки гълъба като символ на Светия Дух в християнството. „Разбрахме знака и оставяме нарушителя да продължи в мир този път,“ се казва в тяхна публикация в социалната мрежа.

Полицията в намиращия се до западната граница на Германия град обаче добавя: „Надяваме се, че получилият закрила водач също разбира намека „отгоре“ и в бъдеще ще шофира, спазвайки закона”.

Шофьорът се е движил с 54 км/ч по участък с разрешена максимална скорост 30 км/ч. Фирсенските органи на реда отбелязват, че гълъбът би трябвало да бъде глобен за бързия си полет в зоната с ограничения.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари