Свещ подпали къща в центъра на Русе

3
При инцидента не са пострадали хора, но има нанесени материални загуби
При инцидента не са пострадали хора, но има нанесени материални загуби Снимка: Dunavmost, архив

През почивните дни са регистрирани четири сигнала за произшествия

В събота, между 15:58 и 18:08 часа, служители от Първа РСПБЗН - Русе с два автомобила са били пратени да гасят пожар възникнал в стая на втори етаж в къща на ул. "Балкан" в центъра на града. При инцидента не са пострадали хора, но има нанесени материални загуби.

Причината за възникване на инцидента е била оставена запалена свещ без надзор.

По-късно в съботния ден, от 16:43 до 18:10 часа, екип на ССОД към РДПБЗН – Русе е реагирал на обаждане за запалване в стърнище в района на разклона за с. Красен, след с. Басарбово. Горели са около 20 кв.м. царевично стърнище. По данни на ползвателя на земята, непознати за него хора с каруци са били запалили стърнището.

Вчера сутринта екип от ССОД – Русе е реагирал на сигнал за разпилян живак от счупен термометър на адрес в Русе, на ул. "Хан Крум". Инцидентът е бил в жилище с поставени под карантина болни от Ковид – 19 лица. Живакът е събран и депониран от спасителите. От 14:39 до 15:00 ч., вчера следобед, екип от Първа РСПБЗН – Русе с един автомобил е гасил пожар в суха растителност, възникнал до бл. Златица на ул. Стефан Стамболов в Русе. Горели са около 2 кв.м. листа от дървета. Пожарът е загасен без щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари