Свеня Шулце: Възстановяването на Украйна трябва да започне

0
Щетите, причинени от руската инвазия, са огромни и в момента се оценяват на 135 милиарда долара
Щетите, причинени от руската инвазия, са огромни и в момента се оценяват на 135 милиарда долара Снимка: Фейсбук

Щетите, причинени от руската инвазия, са огромни и в момента се оценяват на 135 милиарда долара

Подготовката за възстановяването на Украйна и за справянето с щетите от войната трябва да започне, заяви германската министърка на икономическото сътрудничество и развитието Свеня Шулце на съвместна пресконференция с украинския посланик в Берлин Олексий Макеев, предаде ДПА.

"Всеки, който вярва в едно по-добро бъдеще, който работи за него, ще успее по-добре да оцелее в тези трудни времена", каза Шулце на представянето на интернет платформа, целяща да помогне за установяването на взаимовръзка между хуманитарните организации и частния сектор и инициативи.

"От опита в работата по възстановяване по целия свят знаем, че добрата подготовка е изключително важна, така че спешната помощ да може да допълни колкото се може по-добре и по-ефективно дългосрочното възстановяване", каза още Шулце, предава БТА.

Платформата на централизиран сайт има за цел да бъде точка за контакт за всички, които искат да допринесат за възстановяването, посочва ДПА.

"Щетите, причинени от руската инвазия, са огромни и в момента се оценяват на 135 милиарда долара", каза Макеев. На Украйна ще са ѝ необходими повече от 400 милиарда долара, като 14 милиарда от тях са необходими тази година, добави той.

В отговор на запитвания Макеев отговори, че Украйна ще осигури правилното използване на средствата и ще се бори срещу корупцията.

Шулце каза, че работата на украинските органи за борба с корупцията е видима. "Те разкриха най-скорошните случаи сами. Бяха наложени незабавни санкции и това е изключително важно", добави тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Курамиянко
    Какво ще възстановява'??? То първо трябва да спрат да ги стрелят..
  • 3
    1
    Грух!
    Тая Свиня да си гледа у немската кочина, че и там нещата не са розови!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари