СУПНЕ „Фридрих Шилер“ иска да ползва бившата сграда на НАП

2
Зданието е необходимо на учебното заведение, за да могат учениците да преминат на едносменен режим на обучение
Зданието е необходимо на учебното заведение, за да могат учениците да преминат на едносменен режим на обучение Снимка: Google Street View

Сега собственик на зданието е държавата и то е под управление на областния управител на Русе

Директорът на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ Искра Иванова е изпратила докладна записка до Общинския съвет с молба за съдействие училището да получи право да ползва безвъзмездно бившата сграда на НАП в Русе, която се намира на ул. „Рига“ №1.

Зданието е необходимо на учебното заведение, за да могат учениците да преминат на едносменен режим на обучение. Сега капацитетът на основната сграда на училището позволява учебният процес да е организиран в две смени. Ако молбата бъде изпълнена, всички възпитаници ще учат само до обяд. В докладната се посочва, че имотът е особено подходящ за нуждите на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ заради близостта на сградата до училището. След преустройство и ремонт зданието ще може да се осигури необходимата материална база за нормалното протичане на учебния ден.

Сега собственик на зданието е държавата и то е под управление на областния управител на Русе. Затова кметът Пенчо Милков предлага Община Русе да придобие безвъзмездно правото на собственост върху имота. Тогава местната власт ще има законовото основание да предприеме действия да отговори на нуждите на СУПНЕ „Фридрих Шилер“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари