Студенти от Русенския университет празнуват Осми декември виртуално

0
По инициатива на катедра "Български език, литература и изкуство" към университета в една от платформите ще бъдат създадени две виртуални стаи. В първата ще се включат студенти и преподаватели, а в другата - техните деца
По инициатива на катедра "Български език, литература и изкуство" към университета в една от платформите ще бъдат създадени две виртуални стаи. В първата ще се включат студенти и преподаватели, а в другата - техните деца Снимка: Dunavmost, архив

След като седмици наред студентите на Русенския университет се обучават онлайн заради пандемията от коронавируса, някои от тях са се организирали да отбележат виртуално и Осми декември

"По-различен ще е този Осми декември. Няма да е като миналата година, но макар и онлайн, отново ще сме заедно", каза Венцислава Станкова, второкурсничка в специалност "Български език и история" към филиала на русенското висше училище във Видин пред БТА.

По инициатива на катедра "Български език, литература и изкуство" към университета в една от платформите ще бъдат създадени две виртуални стаи. В първата ще се включат студенти и преподаватели, а в другата - техните деца.

"Тъй като не сме се виждали с колегите си от същата специалност, които се обучават в Русе, то това е възможност да се опознаем. Децата ни също ще се забавляват заедно", обясни Венцислава.

По думите ѝ подготовката за вечерта върви активно. Обсъжда се менюто, а виното ще присъства задължително, все пак е празник.

"Със сигурност ще бъде интересно. Пожелавам си за празника на първо място да сме здрави, упорити и малко по-добри", казва с усмивка Венцислава.

Преподавателят в катедрата гл. ас. Ренета Златева заяви, че това е добра и разумна инициатива по време на пандемия.

"На този по-различен празник колегите ще могат да си разказват истории, да обсъждат и дисциплини. Така ще съчетаят полезното с приятното", обясни Златева.

Ръководителят на катедрата доц. Мира Душкова каза, че този Осми декември определено ще бъде един различен и незабравим празник.

"Студентите са млади и креативни хора и винаги са измисляли начин да се забавляват. С голям трепет си спомням за моите студентски празници. Винаги сме се опитвали да излезем извън Велико Търново, където съм учила, да попътуваме, да се видим с нови хора и със стари приятели. Пожелавам на всички студенти весел празник и успешен край на семестъра", каза Душкова.

Ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев коментира, че както много други събития от 13 март т.г. насам и незнайно още докога се провеждат по-нестандартно и различно, така и студентският празник тази година ще бъде в друг формат.

"Надявам се, че настоящите и бивши студенти ще отбележат празника, макар и по-различно. Дръзновението, младежкият порив и ентусиазъм ще им помогнат да празнуват, дори и виртуално. Пожелавам на студентите да са здрави, все така жизнерадостни, ентусиазирани, мотивирани и да се учат добре, за да се реализират, след като завършат образованието си. Защото младите хора са нашето бъдеще", каза Белоев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари