Студено и с минусови температури утре

1
Ще е студено с преобладаващи минимални температури между минус 7° и минус 2°
Ще е студено с преобладаващи минимални температури между минус 7° и минус 2°

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока

През нощта в Източна България ще духа слаб вятър от югоизток, в останалите райони ще е почти тихо. Ще е студено с преобладаващи минимални температури между минус 7° и минус 2°. През деня с обръщане на вятъра от югозапад, в Дунавската равнина временно от запад, ще започне затопляне и максималните температури ще бъдат предимно между 7° и 12°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. Ще се понижава и към края на деня ще се доближи до обичайното. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е до умерен. Максимални температури на въздуха: 7°-10°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до силен, по най-високите върхове на Рила и Пирин временно бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

През почивните дни ще има променлива облачност. На отделни места, главно в западните и планинските райони е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Температурите ще се повишават и в неделя минималните ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 12° и 17°. В понеделник облачността ще се увеличи, от запад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна. В южните райони са възможни и гръмотевици. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Има повишена вероятност за значителни количества на валежите в Западна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари