Стотици мигранти щурмуваха Пантеона в Париж

0
700 "черни жилетки" поискаха правото да останат във Франция
700 "черни жилетки" поискаха правото да останат във Франция Видео: Ruptly

Стотици незаконни мигранти нахлуха в Пантеона в центъра на Париж в петък, окупирайки за кратко известния мемориален комплекс, за да поискат преговори с премиера за узаконяване на техния статут, предава AFP.

Около 700 мигранти и техните привърженици се присъединиха към демонстрацията, като някои от тях влязоха в историческия комплекс около обяд . Кадри, публикувани в социалната мрежа „Туитър“ от главния купол на сградата, показваха стотици хора, които размахваха листове хартия във въздуха и скандираха: "Черни жилетки, черни жилетки!" и "Какво искаме? Документи!"

Така наречените "черни жилетки" е базирана в Париж асоциация на мигрантите, която е взела името си от антиправителствено протестно движение на "жълтите жилетки".

Докато влизаха вътре, туристите бяха евакуирани от Пантеона, където са погребани някои от най-големите личности на Франция, включително писателите Волтер, Виктор Юго и Емил Зола.

Навън стотици други се бяха събрали под зорките очи на тежко полицейско присъствие.

В изявление протестиращите „черни жилетки“ заявиха, че искат "документи и жилища за всички", описвайки се като "нелегалните, безгласните и безправните от Френската република".

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари