Стойчо Кацаров: Да се ваксинираме и спазваме мерките, заради децата

0
Отказът на много хора да се ваксинират е най-голямата опасност за това училищата да бъдат затворени
Отказът на много хора да се ваксинират е най-голямата опасност за това училищата да бъдат затворени Снимка: БГНЕС

Броени часове ни делят от началото на новата учебна, която ще започне в условията на поредната епидемична вълна на коронавируса

За разлика от миналата година, присъственото обучение на децата е приоритет на сегашното правителство. Училищата и университетите няма да бъдат затваряни освен, ако страната не влезе в най-тежкото ниво на разпространение на епидемията, както е разписано и в Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2, съобщиха от МЗ.

Изготвените от Министерството на образованието и науката насоки за обучение и действия в детските градини и училищата са в съответствие с епидемичната ситуация в страната.

Оценявайки колко е важно класните стаи да останат отворени, призовавам всички български граждани да спазват въведените в страната противоепидемични мерки.

Отказът на много хора да се ваксинират, както и системното нарушаване на противоепидемичните мерки са най-голямата опасност за това училищата да бъдат затворени. Нека не им причиняваме това. Ако собственото ни здраве не е достатъчен мотив да спазваме мерките и да се ваксинираме, нека го направим с мисълта за децата – най-голямото богатство на нацията ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари