Стига подигравки!

6
Повече от 3 месеца вече, хиляди младоженци в България са принудени да не знаят какво се случва, да отменят/отлагат сватбите си, заради обстоятелствата свързани с Covid 19
Повече от 3 месеца вече, хиляди младоженци в България са принудени да не знаят какво се случва, да отменят/отлагат сватбите си, заради обстоятелствата свързани с Covid 19 Снимка: БГНЕС

Повече от 3 месеца вече, хиляди младоженци в България са принудени да не знаят какво се случва, да отменят/отлагат сватбите си, заради обстоятелствата свързани с Covid 19. Ще има сватби, няма да има, може до 30 човека, не може на закрито

Разбираме каква е ситуацията, но не може заради невежеството и глупостта на управляващи, които пуснаха моловете и дискотеките, спортните събития и други мероприятия, а сватбите, в които ние влагаме любов, финансови средства и време да стоят на заден план. Да треперим до последно дали ще изживеем един от най-щастливите си дни, на база от 5,5% заразени от 4286 човека. Стига подигравки!

Уважаеми г-н Ананиев,

Ние от Национална Асоциация на Професионалните Сватбени Фотографи и Видеооператори (НАПСФВ) за пореден път останахме изумени от непоследователността на действията Ви!
Визирайки заповед №РД-01-393/09.07.2020 г на Министър Кирил Ананиев бихме желали да Ви припомним, че сватбите не се организират от четвъртък за събота, и покрай тяхната организация са отделени много време и средства, на много по-ранен етап от време.

Сблъсквайки се с поредното недоразумение, ние от НАПСФВ, както и всички наши колеги от сватбения бранш (включително ресторантьори, сватбени агенти, флористи, ДиДжеи и много други) отново сме поставени пред въпроса за нашето финансово и чисто физическо оцеляване.

Излишно е да питаме за логиката заведение на открито да може да работи с до 50% заетост, но да не може да се организира сватбено тържество с повече от 30 души.

Да лишите едно бъдещо семейство от възможността да си отпразнува мечтаният ден е не само нагло вмешателство в личния живот на българските граждани, но и откровено погазване на правата им.

С настоящото писмо изказваме нашето твърдо намерение за последващи действия, включително и протестни, с участието на всички засегнати от тази забрана, включително и булки, на които днес 09.07.2020г. им забранихте да си проведат тържествата през предстоящите почивни дни. Надяваме се тази заповед да има съдбата на предшестващата я подобна от юни месец, която бе отменена своевременно още на следващия ден след влизането ѝ в сила!

С уважение,

НАПСФВ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари