Стефан, който загуби крака си заради COVID-19, отново ходи

1
Историята му успя да стигне до Вас и Вие станахте герои в живота на семейството му
Историята му успя да стигне до Вас и Вие станахте герои в живота на семейството му Видео: NOVA

Историята му успя да стигне до Вас и Вие станахте герои в живота на семейството му

Преди месеци Ви разказахме историята на Стефан Грозев - мъжът, който загуби крака си след COVID-19. Неговата история успя да стигне до Вас и Вие станахте герои в живота на семейството. Днес Стефан вече може да ходи…с протеза сподели NOVA.

Животът на Стефан Грозев от Горна Оряховица се преобръща точно на Коледа миналата година. Ампутиран му е десният крак. 52-годишният мъж попада в статистиката на преминалите COVID-19 и получили усложнения след болестта.

Първата операция беше на 15-ти. Последва запушване. На другия ден имаше нова операция”, разказва Стефан Грозев.

Трябваше да вземе решение – или влошени чернодробни показатели, или ампутация на крака. Времето не работеше в наша полза и на 26 декември беше ампутиран кракът”, разказа Диляна Грозева, съпруга на Стефан.

Движението за мен беше живот”, споделя Стефан. Три месеца по-късно той е различен.

„Мога да кажа, че вече мога да ходя и да се движа. И да съм по-спокоен. Преди ме притесняваше неизвестността”, разказва той. Но освен да ходи, Стефан отново може и да шофира.

Три седмици спокойно си карам колата. Чувствам се сигурен. Чувствам се прекрасно. Това ми е в кръвта – да съм сред хората, да бъда жив”, споделя Стефан.

Той и семейството му са благодарни, че все още има хора, които помагат. И ако Коледата е била тежка за тях, то този Великден ще е по-различен.

Когато вървиш през ада, не спирай да вървиш. Благодарна съм на хората, които ни подадоха ръка и тръгнаха с нас по този път. Той е на крака, ходи, той си е той. В днешно време добротата не се търкаля по пътя. Трябва да се приема с благодарност. Ние сме престъпно щастливи. Ние получихме своя шанс да продължим напред”, разказва Диляна Грозева.

А Стефан продължава да мечтае… за малки неща.

Да се върна на работа, стига да бъда полезен на фирмата. Трябва да гледаме напред”, заявява Стефан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари