Стар познайник на полицията пребива хора по улиците в Русе

9
Ако снасяш информация на униформените, се ползваш с протекции и можеш да пребиваш хора на улицата без особени последствия
Ако снасяш информация на униформените, се ползваш с протекции и можеш да пребиваш хора на улицата без особени последствия Снимка: Архив

Аптекарка бе отвлечена и убита в Русе само преди няколко дни

Оказва се, че в крайдунавския град вилнее и банда, която пребива случайни хора в центъра. Полицията обаче си затваря очите. Причината? Извършителите са от престъпния контингент и снасят информация на униформените. Затова се ползват и с протекции.

За това сигнализира потърпевш, алармира FROG NEWS.

Всичко това поставя въпроса доколко са способни местното МВР и прокуратура да се борят с битовата престъпност. Оказва се, че ако снасяш информация на униформените, се ползваш с протекции и можеш да пребиваш хора на улицата без особени последствия.

Ето и какво разказа пред FROG NEWS Вальо, който е бил нападнат от мъж в центъра на Русе.

На 8 септември миналата година 19-годишният Вальо е в центъра на Русе заедно със свой приятел. В района има много камери за видеонаблюдение. Двамата тръгват към автомобила, с който ще пътуват, когато от ъгъла се показват две момчета. Единият с питбул на каишка, а другият - с нож и бокс в джоба. Свадата се развива за броени минути. Подвикване, заплаха, счупен телефон, откраднати пари, размяна на удари.

“Извади от джоба си нож и аз тръгнах да бягам. Докато отстъпвах назад телефонът ми падна от джоба. Той го взе и го счупи. Прибра ножа и тръгна да ми налита на бой. Започнах да се отбранявам. Това продължи около 1-2 минути. В свадата парите от джоба ми изпаднаха. Имаше удари от негова страна. Разтърва ни случаен минувач. Той ми взе парите от земята, но полицията каза, че не може да се докаже. Полицията ни задържа, писахме обяснения и двамата веднага след случая. В него бяха намерени и нож, и бокс. Мен ме пуснаха, а него го задържаха за 24 часа. Получих описание, че случаят е прекратен, а ножът и бокса са му били върнати. Нямам представа защо са ме нападнали. Човекът продава и употребява наркотици. В момента е в ареста за разпространение”, разказа Вальо пред медията ни.

Оказва се още, че това не е единственият подобен случай. Същият побойник - 24-годишният Валентин Янков, е нападнал друго момче, син на полицай. Делото по случая все още продължава.

“Имам извадено медицинско. Имам сведения, че снася информация на полицията и тя до някаква степен го предпазва. Затова му се разминава”, посочи още потърпевшия Вальо.

Стои въпросът - защо в замяна на информация човек от престъпния контингент в Русе пребива безнаказано хора по улиците на града и продължава да се занимава с наркотици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    6
    .....имало едно време на...
    Имаше на времето няколко ченгета.Мотаеха се по центъра.Спортисти,разни,бизнесмени новоизлюпени попрекалили...и разни булевардни герои.....Наред....наред преминаваха консултация за добро поведение и отношение към гражданите.Малко после бях смутени и позачервени ама бързо им минаваше зер........културни полицаи имахме ,а не като сега....сервитьорки
  • 20
    5
    гражданин
    Групата от "спортисти" са под чадър на полицията, именно те чистят конкуренцията, бият и заплашват в Русе.
  • 26
    4
    аз
    Ако утре решите да продавате наркотици до 24 часа ще ви знаят и задържат. Не за друго, конкуренция ставате на полицията , тя решава кой да продава и кой не
  • 57
    3
    daskal
    Вие изобщо виждали ли сте патрулиращи полицаи из Русе. Не киснещи или возещи се в служебните коли, а пазещи улиците на града ченгета, каквито навсякъде се виждат например в Румъния. Защо трябва някой да бъде убит и тогава полицията да показва колко бързо може да действа? Превенцията не е ли по-добър вариант?
  • 33
    2
    Qqq
    Малката Виена се превръща в малкия Багдад , бандите си вилнеят, гаменчетата били милиционерски синчета и съответно милицията е сляпа. После броим населението, констатираме, че всичко нормално се изнася от бившия град и циврим "ма що тъй стана".
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари