Станимир Станчев: Русенци не припознават следващия кмет на града в издигнатите кандидатури

2
Предлага им се същото трапезно общество
Предлага им се същото трапезно общество Снимка: Дарик /архив

Русенци не припознават следващия кмет на града в издигнатите към момента кандидатури.

Това каза в предаването „Вече 30 години-времето е наше“ на Радио „Фокус“ областният председател на СДС-Русе и член на НИС на партията Станимир Станчев.

По думите му около 9-10 септември се очаква синята структура в града да излезе с окончателно решение в какъв формат ще се яви на местните избори. Важно е усещането за предрешеност и липса на алтернатива, което русенци имат, да се премахне, добави той.

Към този момент нищо не е решено, винаги има варианти. В добра кондиция сме. Мисля, че винаги усещаме пулса на обществото – това ни е работата все пак. Всички от нашата организация и от нашите близки кръгове сме активни хора с позиции в бизнеса и в обществения живот. Въобще не ни е безразлично кой ще бъде кмет на Русе.

За нас човекът, който ще бъде достойният кандидат, достойният кмет, трябва да има опит, трябва да има безспорни управленски качества, да работи на сто процента за една по-различна визия за града. Освен това на Русе към този момент му трябват и изключително нови и силни икономически мощности.

Ако не направим добри условия за развитие на града, няма как да искаме да останат и да се върнат младите хора. Те трябва да имат алтернатива. Към този момент алтернатива не се вижда в града. Говоря за алтернативна икономическа среда, алтернативни доходи и стандарти, които получават в другите членки на Европейския съюз“, обясни Станчев.

Един от сериозните проблеми на Русе от дълги години остава чистотата на въздуха, допълни той.

Русенци трябва да са много мотивирани за промяна след изборите наесен, тъй като сега им се предлага същото трапезно мнозинство“, коментира още Станимир Станчев.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари