Станимир Станчев: “Бракът” между БСП и ВМРО е сключен в сделката около летището в Щръклево

1
Сделката, която всъщност не се осъществи заради липса на документ за инвеститор клас А, е сключена с намесата на ВМРО
Сделката, която всъщност не се осъществи заради липса на документ за инвеститор клас А, е сключена с намесата на ВМРО

Община Русе подготвя нагласен конкурс за главен архитект

Последният конкурс за началник на отдел “Инвестиционно проектиране ще бъде спечелен от Весела Иванова, която в момента изпълнява временно длъжността главен-архитект. След това тя ще може да заеме поста главен архитект на Русе без да и се налага да преминава през задължителните за случая конкурси.

За това алармира в интервю по Дарик радио съпредседателят на местната коалиция СДС и общински съветник Станимир Станчев. Весела Иванова идва от Тутракан, като временно е назначена на поста след овакантяването му от Живка Бочуковска. От Тутракан дойде и зам-кметът по Устройство на територията Магдалина Илиева.

Русе, не е някоя близка община. С доказани имена в строителството и архитектурата, толкова ли нямаме подготвен човек за поста? Явно администрацията на кмета Пенчо Милков си прави назначенията по свой образ и подобие”, заяви Станчев.

Според лидерът на СДС първата година от мандата на кмета Пенчо Милков е белязана от договорки и пазарлъци до последния момент. Според него в Общинския съвет на Русе се е сформирало национал-социалистическо мнозинство с подкрепата на ДПС, което въобще не се съобразява с предложенията на опозицията.

“Всичко това е видно от структурирането на комисиите в ОС, първите гласувания, при гласуването на бюджета не бе прието нито едно предложение за промени на опозицията”. Според Станчев действията на кмета противоречат на посланията, които той отправяше в предизборната си кампания. Той даде примери с обещанията общината сама да се справя с боклука, но отново има сключен договор с фирма за чистотата, да няма политически назначения и екипът да бъде от доказани професионалисти, но по думите му някои от зам.-кметовете са партийно обвързани, да има единение в името на Русе, но инакомислещите се заклеймяват.

Станчев отбеляза също, че СДС е предупреждавал за проблемите около продажбата на летището, както и за отчуждаването на терените по улица “Потсдам”, но отново мнението им е било неглижирано. Според него “бракът” между БСП и ВМРО е сключен именно в сделката около летището в Щръклево, където фирмата по-скоро иска да направи склад на терена, отколкото да изгражда летище, тъй като нито има опит, нито има летателен лиценз. Сделката, която всъщност не се осъществи заради липса на документ за инвеститор клас А, е сключена с намесата на ВМРО.

Пренасочването на 2 милиона лева от целевия кредит за ремонт на малките улици към улица “Потсдам“ също бе определено като грешка. От общината не са били готови с отчуждаването на терените, което обикновено отнема 2-3 години, а сега вината се хвърля върху собственика на частния имот. Сега общината може да бъде съдена от гражданите, чиито улици е било предвидено да се ремонтират преди да се пренасочат средствата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари