Стана ясно кой е един терористите в кървавия атентат във Виена

0
Единият от терористите се оказва с албански корени
Единият от терористите се оказва с албански корени Снимка: Монитор

Станаха известни подробности за един от атентаторите във Виена - той се оказа радикализиран ислямист, роден и израснал в австрийската столица, родителите му са албанци от Северна Македония

Това написа в Twitter главният редактор на в. Falter Флориан Кленк, цитиран от Монитор. Терористът се казва Куртин С. и е на 20 години. Лицето е било познато на австрийското разузнаване – престъпникът е бил един от 90 местни ислямисти, които са искали да заминат да се бият в Сирия. Известно е също така, че преди време той се е заклел във вярност на терористичната организация „Ислямска държава“, пише krone.at и публикува снимка на терориста с пистолет и нож в двете ръце, прегърнал автомат „Калашников“. 

На 2 ноември вечерта, около 20.00 ч местно време на няколко места в центъра на Виена (това бе последната вечер преди въвеждането на вечерен час заради пандемията и улиците са били достатъчно пълни) бяха извършени въоръжени нападения, при това загинаха най-малко 4 души, а 17 души бяха ранени. Един от нападателите бе убит от полицията (Куртин С.), четирима бяха арестувани, един се издирва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари