Срутване на скали затвори път Е-79

0

Паднали огромни скали блокираха напълно трафика по международния път Е-79 между Мездра и Ботевград, предаде агенция BulNews.  

Истинско чудо е, че няма ранени или убити при инцидента, тъй като при падането на пътните платна не е имало нито камиони, нито леки автомобили. Движението е спряно напълно и в двете посоки, като патрул на полицията е затворил проблемния участък, който се намира малко преди КПП след Мездра.

От Областно пътно управление във Враца твърдят, че паднала скална маса е около 5 кубически метра. По-голямото парче е монолитно, затова към мястото на инцидента вече са изпратени 2 малки и една голяма фадроми, за да разчистят пътя.

В района има много камиони и леки автомобил, които продължават да се трупат в последния почивен ден от двете страни на натоварения път.

От пътна полиция съобщиха, че заради инцидента трафикът на леки автомобили се пренасочва още при Враца към Паволче и Челопек, а всички камиони се отклоняват през Роман.

На мястото на инцидента пристигна и директорът на полицията във Враца Цветелин Стоянов, който лично ръководи спасителната операция. Вече бе поискано съдействие от пожарната и екип от областния център пътува към Мездра.

Източник: BulNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари