Среща в МВР: Какво се случва в службите?

0
Без нови рокади в МВР, над 3 часа продължи съвещанието при Бойко Рашков
Без нови рокади в МВР, над 3 часа продължи съвещанието при Бойко Рашков Видео: БНТ

Без нови рокади в МВР, над 3 часа продължи съвещанието при Бойко Рашков

Над три часа съвещание при служебния вътрешен министър с директорите на главни дирекции в МВР и директора на столичната полиция. Обсъдена е подробно работата на всяка от структурите и състоянието на щата ѝ, предава БНТ.

Бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов по-рано днес напусна сградата на министерството и обяви, че е научил от медиите за освобождаването си.

Няма промени на ръководните постове на Вътрешното министерство - няма освободени, пенсионирани или сменени. Не оперативка с директорите на главни дирекции са обсъждани текущите задачи и това, което вършат в момента отделните звена, както и това, което трябва да направят, за да осигурят нормалното протичане на изборите на 11 юли.

Бившият главен секретар на МВР е бил на доклад при служебния вътрешен министър между 16:30 и 17 часа в петък. Бойко Рашков не му казал нищо за предложението до президента да бъде освободен от длъжност.

"Да ви кажа ли честно как разбрах - от медиите. И ме извикаха след това да ми дадат указа на президента. Министър Рашков ме извика. Има указ на президента, той е влязъл в сила от 14 май и от вечерта на 14 май съм сдал правомощията на главен секретар. Просто днес си имам допълнителни неща, които трябва да взема. Никой не ме е търсил до петък вечерта освен в момента, в който бях запознат с указа на президента", каза бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов.

Иванов твърди, че ако му била поискана оставката, е щял да я подаде. Казва, че по време на протестите миналото лято полицията е успяла да си свърши добре работата, а тези, които са допуснали грешка и са превишили правомощията си, са наказани.

"Къде не стават протести, къде не стават безредици?! В Англия ли, в Германия ли, в Белгия ли, във Франция ли? Във Франция се биха една година, потрошиха Париж", каза бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов.

Именно пострадали протестиращи и журналисти по време на протестите миналото лято са в основата на мотивите за освобождаването на Ивайло Иванов от поста.

Според служебния кабинет действията на полицията са довели до понижаване на доверието в МВР, показали социологически изследвания.

Бившият вътрешен министър Христо Терзийски коментира във Фейсбук, че с мотив уронване на престижа на МВР главният секретар може да бъде освободен след проверка и дисциплинарно производство. Такива не са извършени и освобождаването е незаконосъобразно.

А другият бивш МВР шеф Младен Маринов опроверга мотивите на служебния кабинет, като цитира социологическо проучване, според което полицията се ползва с близо 60% доверие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари