Среднощна гонка с полицията в Русе

1
Младежи откраднаха автомобил и катастрофираха, бягайки от полицаите
Младежи откраднаха автомобил и катастрофираха, бягайки от полицаите Снимка: БГНЕС / Архив

На 17 ноември в хода на провеждана специализирана полицейска операция служители от Първо РУ в Русе са задържали трима с противозаконно отнет лек автомобил.

Колата управлявал неправоспособен, употребил алкохол, който катастрофирал опитвайки се да избяга от органите на реда. Това се е случило около 03:00 часа в нощта срещу събота, съобщиха от полицията в Русе.

Служителите подали сигнал за спиране на въпросното превозно средство с марка "Фолксваген Голф", с плевенска регистрация, но водачът не спрял. Голфът е бил последван от служебния автомобил и отново не е реагирал на подадената от униформените звукова и светлинна сигнализация. Колата продължила движението си до т-образното кръстовище на ул. "Панайот Волов" и ул. "Иларион Макариополски", където се е ударила в дърво до пътното платно. Автомобилът останал на място, а водачът и стоящия до него пътник са излезли, бягайки в различни посоки. Вътре в Голф-а, на задната седалка, е установен още един пътник - русенец на 18 години.

Полицаите са успели да заловят водачът и другият избягал младеж, оказало се е, че двамата са русенци, съответно на 18 и 15 г. Последвалите проверки изяснили, че младежът управлявал колата е неправоспособен, пробата му за алкохол с техническо средство пък е отчела - 0,83 промила в издишания въздух. В хода на работата по случая станало още ясно, че Фолксваген-ът е противозаконно отнет от паркинг, намиращ се в междублоково пространство на ул. "Чипровци" в гр. Русе.

Тримата младежи са отведени и задържани. Работата по изясняването на случая продължава. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.346, ал.2, т.1 вр. ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари