Спряха Новак Джокович на летището в Мелбърн

0
Проблемът е в липсата на медицинска аргументация около отсъстващият задължителен документ за ваксинация
Проблемът е в липсата на медицинска аргументация около отсъстващият задължителен документ за ваксинация Снимка: Reuters

Сагата около участието на сърбина в Мелбърн продължава

Сагата около участието на Новак Джокович на Откритото първенство на Австралия няма край. След като световният номер 1 получи медицинско изключение и стана ясно, че ще защитава титлата си в Мелбърн, сега се появи нова спънка за него.

Австралийски медии съобщават, че сърбинът е кацнал в страната, но поне засега не е пуснат да влезе, тъй като властите не искат да признаят визата му, предаде bTV

Осъществена е връзка с правителството на щата Виктория заради проблема с визата, която е била изпратена от екипа на Джокович. Проблемът е в липсата на медицинска аргументация около отсъстващият задължителен документ за ваксинация. Щата Виктория не допуска на територията си граждани на други държави, които не са имунизирани, освен ако нямат доказана медицинска причина да не са го направили.

Носителят на 20 титли от Големия Шлем се е опитал да влезе в страната с виза, която няма такова медицинското разрешение поради липса на ваксинация. Новината бе съобщена от местната медия The Age, позовавайки се на източник от летището.

Според журналиста Пол Сакал става дума за грешно изписване на точния вид виза.

Федералните власти от столицата са се свързали с щатските във Виктория и са поискали одобряване на визата или поне подкрепа световният №1 в тениса да влезе временно в страната, преди въпросът да бъде разгледан по-обстойно. Но са получили отказ.

Спортният министър Джаала Пулфорд потвърди, че щатът Виктория няма да одобри визата на Джокович. Въпреки това вероятно той ще получи такава и все пак ще играе на Откритото първенство на Австралия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    оня
    абе балкански манталитет
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари