Спрягат Людмил Христов за наследник на Анатоли Станев

2
Най-вероятно областният управител на Русе ще бъде сменен
Най-вероятно областният управител на Русе ще бъде сменен Снимка: Областна администрация Русе

За година и половина на кметовете в областта им се налага да работят с четирима областни управители

Сегашният зам.-областен управител Людмил Христов най-вероятно ще заеме мястото на Анатоли Станев като областен управител на Русе, пише Дарик.

Станев бе назначен на поста от квотата на “Има такъв народ” през януари. След скандала между “Продължаваме промяната” и “ИТН” се очаква областните управители от партията на Слави Трифонов да бъдат сменени от Министерския съвет.

Христов зае поста зам.-областен управител от квотата „Продължаваме промяната“ на 11 февруари след заповед на премиера Кирил Петков. Той замени д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, след като със закон бяха намалени и местата за заместник областни управители.

Людмил Христов беше номиниран за поста от неправителствената организация „Общество на промяната – Русе“, която бе основана в края на януари. 27 са учредителите на организацията, като инициатор на идеята е Николай Събев.

Людмил Христов е на 42 години, семеен е и има едно дете. Говори английски и руски език. Средното си образование получава в СУ „Възраждане“ в паралелката по бизнес администрация. Завършва бакалавърска и магистърска степен по международни икономически отношения в Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов. След завършване на висшето си образование стартира собствен бизнес в сферата на ресторантьорството и търговията на дребно. После, след повече от седем години, започва работа в голяма международна компания. В нея той придобива управленски опит на различни нива, както в България, така и в чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Винету
    Людмил Христов дължи всичко на парите на Игнат Канев, брат на дядо му.Стартиране на бизнеса му "ресторантче" закупено и оборудвано от чичо Иги, закупени апартаменти на фамилията от чичо Иги, автомобили и много пари кеш всеки месец.Наистина успешен бизнесмен БРАВО!!
  • 8
    2
    Иван
    Голям опит като управител на уайкики в мола :) Ей такива смешници стават областни управители...
  • 6
    1
    Мунчо
    Некадърното Ънътоли да се маха!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари