Спортното училище в Русе първо откри новата учебна година

0
Учениците се събраха тази сутрин на тържествена церемония в двора
Учениците се събраха тази сутрин на тържествена церемония в двора Видео: Русе Медиа

Спортното училище в Русе „Майор Атанас Узунов” откри по традиция първо в града новата учебна година.

Учениците се събраха тази сутрин на тържествена церемония в двора, където посрещнаха знамето и бяха поздравени от официалните гости.

Тази година възпитаниците на Спортното училище ще учат в обновената база, която бе ремонтирана преди година с европейски средства на стойност от над 3 млн.лв. Проектът бе на Министерството на младежта и спорта, като по него бяха реновирани и санирани сградите на училището и общежитието. Близо 100 000 лв. струваха реконструкцията на коритото на басейна и съблекалните.

Сегашната сграда на учебния корпус и общежитието са строени през 1970 г. и не им е правен основен ремонт. Сега учениците и бъдещите спортни звезди могат да учат в условия, които отговарят на съвременните стандарти. Обновени са и класните стаи, в които има 15 интерактивни дъски и много компютърна техника.

Спортното училище в Русе се надява да продължи традициите да създава бъдещи шампиони, по примера на бившите си възпитаници Валентин Йорданов, Христо Марков и Таню Киряков, достигнали олимпийския връх.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари