Спортният празник в Ценово завърши с кръшно българско хоро

0

Учениците от четирите основни училища в община Ценово се хванаха на кръшно българско хоро като образуваха голям кръг, символ на дружбата, приятелството и единството.

Така завърши спортният празник, организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и с активната подкрепа на общинската администрация. В продължение на близо два часа стадионът се огласяше от радостна детска глъч, възгласи и песни. За разлика от други състезания сега спортният дух отстъпи място на развлекателните игри, доброто настроение и положителните емоции. В мащабното мероприятие се включиха всички възпитаници от учебните заведения като за всеки имаше подходящо занимание в зависимост от възрастта. За секунди бяха разграбени федербалите, топките, обръчите и туистър.

Празникът беше посветен на деня на българския спорт, който по традиция се отбелязва на 17 май. „В напрегнатите делници децата все повече имат нужда от движение и спорт. По време на празника няма да се разчита на високо спортно майсторство, а на развлекателните щафетни игри. Това е празник на приятелството, доброто настроение, неповторимите емоции и преживявания“, сподели в словото си при откриването Иванка Боянова – старши специалист „Образование и култура“ в общинската администрация.

Празникът започна с гимнастични упражнения от общ характер за раздвижване на тялото. Поредицата от движения беше показана от двама възпитаника на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово. Почти всички ученици се включиха в отборите за игрите. Те трябваше да пълзят в тунел, да покажат прецизен мерник в стрелбата с топки, да демонстрират бързина, ловкост и съобразителност, да преодолеят различни препятствия. С най-много емоции беше изпълнено надбягването с кокили. Част от желаещите да се включат в надпреварата даже трябваше да получат помощ от съученици и преподаватели, за да направят по няколко крачки, издигнати на високи платформи. В края на спортния празник всяко от училищата се сдоби с комплект от спортни игри, пособия и топки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари