Спортист Своге победи Дунав в контрола

0
До крайният резултат се стигна след нелепа грешка в защита в 43-тата минута, съобщиха от клуба
До крайният резултат се стигна след нелепа грешка в защита в 43-тата минута, съобщиха от клуба Снимка: ФК Дунав

До крайният резултат се стигна след нелепа грешка в защита в 43-тата минута, съобщиха от клуба

Отборът на Спортист победи Дунав с 1:0 в една много равностойна контрола, в която русенци се победиха на практика сами с много нелепа грешка в защита в 43-тата минута, съобщиха от клуба.

Иначе срещата започна доста равностойно, като в първия четвърт час нямаше реални голови положения пред двете врати. Началните минути на мача минаха под знака на борбено темпо предвид и това, че теренът в селището край Сандански не бе от най-предразполагащите за бърз и техничен футбол.

В 19-тата минута на мача дойде и първото по-опасно положение. То бе за отбора на Спортист. Крилото на тима от Своге Лукас Мартинс се озова на голово положение, но младият вратар на Дунав Даниел Николов се намеси много добре и спаси с крак, като по този начин успя да предотврати попадение в своята врата.

След това положение последваха нови минути на доста равностойна игра, като и двата отбора заложиха по-скоро на изчакващо поведение и внимателни действия. В 30-тата минута отборът на Дунав отговори с много красива многоходова атака с бързи подавания. Тя започна от Мехмед Сабри, премина през Никола Колев, който продължи с бърз пас към Стоян Предев. Той от своя страна веднага подаде на Мартин Костадинов. След това топката бе насочена към Мирослав Будинов, но не му стигна малко да изпревари стража на Спортист Стефано Кунчев, който опази своята мрежа в тази ситуация. Две минути по-късно отново Дунав създаде суматоха пред Кунчев след центриране на Стоян Предев, но “драконите” не успяха да се възползват от ситуацията и Спортист отново оцеля. В тези минути на мача русенци се настаниха много трайно в половината на своя съперник и създаваха често главоболия с атаки, от които обаче не успяха да създадат нешо по-опасно.

В 40-тата минута Джан Хасан центрира отляво след нарушение. За негово съжаление обаче топката не бе засечена от никой от състезателите в наказателно поле и Стефано Кунчев отново се намеси добре. И тъкмо когато по-очакваното бе Дунав да вземе инициативата в резултата, една нелепа грешка в ляво на защитата на русенци даде възможност на Спортист да отбележи гол и да поведе в резултата. Джан Хасан върна към Даниел Николов, но топката беше пресечена от съперников играч, за когото не остана нищо друго освен да отбележи от лесна ситуация.

Второто полувреме продължи в доста равностойно, бързо и динамично темпо, но без кой знае какви опасности пред двете врати. В началото на втората част в отбора на Дунав бяха извършени две смени. На мястото на Емил Янчев влезе Кристиян Господинов, а Денислав Минчев замени Диян Димов. Това наложи вътрешни рокади в състава на русенци. Стоян Предев мина в центъра на защитата, Мартин Костадинов стана десен бек. Мехмед Сабри и Денислав Минчев се позиционираха по двата фланга на атаката. Първите близо 20 минути започнаха огледално на първото полуврвеме, като може да се каже, че липсваха всякакви интересни ситуации и пред двете врати. В 65-тата минута Дунав отново смени своята постройка на игра, тъй като Дани Братоев влезе на мястото на Мирослав Будинов. Целта на тази промяна бе ясна. От една страна те трябваше да използват бързината на Мехмед Сабри, който премина зад нападателя, а от друга бързият Дани Братоев се опита да изостри действията по десния фланг на атаката. Малко по-късно Анджело Димитров влезе на мястото на Георги Вълчев, а Радослав Великов замени Йордан Димитров. Въпреки влизането на младите футболисти, или по-скоро благодарение на него темпото в мача остана сравнително високо, но за сметка на това и двата отбора не можеха да се похвалят с кой знае каква продуктивност.

По този начин след доста здрав и равностоен мач, Дунав загуби от Спортист Своге в третата си контрола. В събота русенци ще играят срещу Вихрен Сандански.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    123
    Жалко
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари